We global football

Zmajevi nisu favoriti za direktan plasman na Evropsko prvenstvo

16793367629858

U četvrtak će reprezentacija BiH odigrati prvu utakmicu, a protivnik će joj biti Island, dok se u grupi J nalaze još reprezentacije Portugala, Slovačke, Lihtenštajna i Luksemburga

Zmajevi su se jučer okupili u Trening kampu NSBiH u Zenici i počeli s pripremanjem za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se održava 2024. godine.

U četvrtak će reprezentacija BiH odigrati prvu utakmicu, a protivnik će joj biti Island, dok se u grupi J nalaze još reprezentacije Portugala, Slovačke, Lihtenštajna i Luksemburga.

Prema predviđanjima, Zmajevi bi mogli imati problema sa završavanjem kvalifikacija na prva dva mjesta koja direktno vode na EURO 2024 u Njemačkoj.

Portal koji se bavi statistikom i predikcijama We global football smatra da je BiH treći favorit za izlazak iz grupe s 33,2 posto šansi za direktan plasman.

Portugal je prvi favorit sa 99,84 posto, što je i najveći postotak od svih reprezentacija koje će učestvovati u kvalifikacijama.

Opravdano ili ne, više šansi od Zmajeva daje se Slovačkoj. Našim glavnim rivalima se daje procent 48,48 posto šansi za plasman, a to je najmanji procent koji je ekipa dobila, a da bi se trebala direktno kvalifikovati na Euro.

Ovaj sajt ima historiju dobrih statističkih predikcija, pogotovo kada je riječ o Svjetskom prvenstvu.