Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi odradili prvi trening po dolasku u Nagoju (FOTO)

zmajevi nagoja3

Reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su danas na stadionu Mizuho Nagubi u Nagoji trening, prvi po dolasku u Japan.

Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, što je potvrdio i debitant Aleksandar Kosorić.

– Prekosutra nas očekuje utakmica protiv Danske koja je izuzetno kvalitetna reprezentacija. Svi smo spremni, odradili smo i jedan trening. Atmosfera je odlična. Ja, kao debitant sam prihvaćen lijepo od cijele ekipe. Došli smo ovdje sa namjerom da osvojimo Kirin Kup, da se vratimo kući sa dvije pobjede – rekao je Kosorić.

Pozitivnom rezultatu na turniru se nada i Edin Cocalić.

zmajevi nagoja zmajevi nagoja1

– Nakon dugog puta odradili smo trening regeneracije. Sutra ćemo imati još jedan i nadam se da ćemo spremno dočekati prvu utakmicu protiv Danske. Nadam se da ćemo pokazati da posjedujemo kvalitet i osvojiti turnir – kazao je defanzivac Mechelena.

Ozbiljan pristup u narednom susretu očekuje golman Ibrahim Šehić:

– Danas smo stigli. Iza nas je dug i težak put, ali smo svi raspoloženi odradili trening i pripreme teku u najboljem redu. Čekamu utakmicu sa Danskom i siguran sam da ćemo svi ozbiljno pristupiti, jer igramo sa ekipom koja ima jak sastav. Nama je to šansa da se pokažemo i da potvrdimo kvalitet – smatra čuvar mreže Zmajeva.

Do utakmice polufinala Kirin Kupa naši reprezentativci će odraditi još jedan trening.

Prvu utakmicu na Kirin kupu reprezentacija BiH igra protiv Danske u petak 3. juna u 9 sati po srednjoevropskom vremenu.