Reprezentacija

Zmajevi spavaju u francuskom, treniraju u holandskom dijelu Belgije

31/08/2015

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine u kasnim poslijepodnevnim satima danas su obavili još jedan trening u mjestu Overijse, nadomak glavnog belgijskog grada Brisela, javlja sa mjesta događaja reporter Anadolu Agency (AA).

I sutra će bh. reprezentativci boraviti na relaciji La Hulpe – Overijse, dok će u srijedu preseliti u hotel u Briselu

Selektor Mehmed Baždarević treninga je poštedio Edina Džeku, Miralema Pjanića, Edina Višću, Senada Lulića i Tina Svena Sušića. Radili su po posebnom režimu u teretani, a Sušić ima problema i sa povredom, ali se u stručnom štabu nadaju da će biti spreman do četvrtka i utakmice kvalifikacija za EURO 2016 protiv Belgije.

Na treningu bh. reprezentativaca vladala je veoma dobra atmosfera, a posebno raspoloženje bilo je vidljivo na licima Vedada Ibiševića, koji je juče potpisao ugovor sa berlinskom Hertom, te Izeta Hajrovića, Werderovog igrača posuđenog španskom Eibaru u kojem će imati mnogo veću minutažu.

Članovi nacionalnog tima BiH nadaju se pozitivnom rezultatu u duelu sa Belgijancima, koji bi ih približio baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, dok bi eventualnom pobjedom istakli jasnu kandidaturu za prva dva mjesta u kvalifikacionoj grupi koja direktno vode na šampionat u Francusku naredne godine.

Zanimljivo, Zmajevi u Belgiji borave u hotelu „Dolce La Hulpe“ u mjestu La Huple, koje pripada francuskom, tačnije valonskom dijelu, dok treniraju u deset kilometara udaljenom Overijseu, gradiću u holandskom, odnosno flamanskom području podijeljene države. Multietnički tim BiH u Belgiji se opredijelio na multietničku dobitnu kombinaciju, našalili su se u bh. delegaciji.

I sutra će bh. reprezentativci boraviti na relaciji La Hulpe – Overijse, dok će u srijedu preseliti u hotel u Briselu, inače, distriktu ove zemlje i administrativnom sjedištu Evropske unije (EU), gdje će se igrači uz velike mjere osiguranja u izolaciji spremati za meč u kojem u četvrtak naveče nemaju šta izgubiti, piše Anadolu Agency.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.