Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: Čim Hrvati izaberu novog premijera zovem ga u Beograd

vucic

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će pozvati novog hrvatskog premijera, čim bude izabran, da posjeti Srbiju.

On je, nakon panela na kojem je sudjelovao u okviru Strateškog foruma u Bledu, upitan je li ga predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, pozvala da posjeti Zagreb, rekao da je često u glavnom gradu Hrvatske.

“Čekamo da se završe izbori. Iskoristit ću priliku da izabranog premijera Hrvatske odmah pozovem. Što se mene tiče predsjednici Hrvatske i hrvatske vlade uvijek su dobrodošli u Beograd”, kazao je Vučić, javio je Tanjug.

Upitan za inicijativu predsjednice Hrvatske Grabar-Kitarović i njenog slovenskog kolege Boruta Pahora da se pod hitno sazove sjednica EU o jugoistočnoj Europu zbog vala izbjeglica, Vučić je kazao da su takve inicijative uvijek dobrodošle.

“Svaki razgovor je dobar i blagorodan za sve nas. Svaki put kada se sretnemo mi razgovaramo. I danas sam na kratko razgovarao s hrvatskom predsjednicom. Super je kada možemo razgovarati, jer je to dobro za sve nas, spustit će tenzije u regiji koje su narasle zbog izbora i komemoracija različitih događaja”, dodao je.

Srpski premijer je podvukao da je vrijeme da se više i češće razgovara, da se problemi rješavaju, a ne gomilaju.