Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi spremni za Grčku, Kolašinac dolazi u Atinu

trening_zmajevi_kipar1

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradit će danas posljednje treninge u Zenici u sklopu priprema za kvalifikacioni susret s Grčkom za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Golman bh. reprezentacije Asmir Begović rekao je kako reprezentativce u nedjelju u Atini očekuje veliki test.

“Svjesni smo važnosti utakmice, ovo je velika utakmica i ovo je jedan od direktnih rivala za kvalifikacije. Bit će teška utakmica i znamo od prošlog puta da se radi o jakoj ekipi i atmosferi, a u nedjelju nas očekuje veliki test, a na nama je da donesemo dobar rezultat. Cilj nam je da budemo kompaktni, da odradimo sve kao tim, imamo dobre igrače i u odbrani i cijela ekipa je dobra. Sjećam se prošle utakmice sa Grčkom i spreman sam za sve”, rekao je Begović.

Edin Višća rekao je kako je ovo bitna utakmica za nastavak kvalifikacija.

“Svi znamo da nam je ovo jako bitna, možda i trenutno najvažnija utakmica. Sigurno da ćemo se boriti za drugo mjesto, moramo ići na pobjedu. Da igramo taktički, idemo na rezultat. Imamo kvalitet, dobru atmosferu. Napravili smo veliku grešku u Belgiji i moramo ići na pobjede ako hoćemo u Rusiju”, rekao je Višća te dodao kako od prvog trenutka igrači moraju krenuti sa ciljem da osvoje tri boda.

begovic

Višća je rekao da igrači moraju ostaviti posljednji atom snage i ponuditi više nego u utakmicama s Belgijom i Kiprom

“Imamo dobre lekcije iz tri utakmice i svjesni smo šta znači grb reprezentacije”, rekao je Višća.

Sead Kolašinac će sutra doći u Atinu i bit će spreman za susret u nedjelju, a na preporuku ljekarskog tima radit će večeras sa svojim timom, potvrdila je glasnogovornica Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Slavica Pecikoza.

visca

Reprezentativci Bosne i Hercegovine umjesto treninga danas će prošetati Zenicom, a poslijepodne će redovno trenirati. U Atinu će odletjeti sutra čarter letom sa sarajevskog aerodroma.

U okviru Grupe H prva je Belgija sa devet, Grčka sa isto bodova je na drugom mjestu, dok je Bosna i Hercegovina treća sa šest bodova. Estonija je na četvrtom mjestu s tri boda. Bez bodova su Kipar i Gibraltar.

Susret Bosna i Hercegovina – Grčka igra se 13. novembra u Atini s početkom u 20:45 sati.