Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Carsonu

Zmajevi u decembru igraju prijateljski meč protiv SAD-a

Kvalifikacije za SP 2022. godine, skupina D, BiH – Kazahstan
07.09.2021., Bilino Polje, Zenica, Bosna i Hercegovina - Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine, skupina D, Bosna i Hercegovina - Kazahstan. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Prijateljski susret u decembru bit će treći međusobni duel fudbalskih nacionalnih timova Bosne i Hercegovine i SAD-a

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u decembru ove godine odigrat će prijateljsku utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama, saopštili su danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), javlja Anadolu Agency (AA).

“Selekcije SAD i Bosne i Hercegovine sastat će se u Sportskom parku ‘Dignity Health’ u Carsonu (savezna država Californija) 18. decembra ove godine. Vrijeme odigravanja utakmice bit će naknadno određeno”, istakli su iz N/FS BiH.

Prijateljski susret u decembru bit će treći međusobni duel fudbalskih nacionalnih timova Bosne i Hercegovine i SAD-a. U prvom odigranom na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” 14. avgusta 2013. SAD je pobijedila, rezultatom 4:3. Dva gola za BiH postigao je Edin Džeko te jedan Vedad Ibišević. Jozy Altidore dao je tri gola za SAD, a u strijelce se upisao i Eddie Johnson.

Drugi meč SAD-a i Bosne i Hercegovine odigran je 28. januara 2018. godine na “StubHub” centru u Los Angelesu i završen je remijem 0:0.