Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deset stranica za kvalitetno gubljenje vremena

internet

Stranice koje su pred vama dodajte ih u bookmarke, popratite na Twitteru, postanite fan na Facebooku, jer zaista je riječ o internetskim biserima, pravim malim škrinjicama znanja.

Odlučili smo ih podijeliti s vama kako biste vrijeme, ako ga već gubite, gubili – kvalitetno.

Brain pickings

Zahvaljujući ovoj riznici članaka iz nauke, kulture, umjetnosti, tehnologije i ostalome, Mariju Popovu “Fast Company” proglasio je jednom od sto najkreativnijih ljudi u svjetskom biznisu. Svakako “bookmarkirati”.

Big Think

Cilj Big Thinka je ponuditi narodu znanje, a ne informaciju te ideje koje mogu pomoći u rješavanju životnih pitanja i izazova. Ukratko, na jednom mjestu okuplja vodeće svjetske mislioce od nauke  do humanistike.

Al Daily

Ljubitelji pisane riječi uživat će u ovom “old-school” agregatoru najboljih svjetskih članaka i eseja. Ako ste ljubitelji Slatea, Salona ili New Yorkera, ovo je pravo mjesto za vas.

Open culture

Za sebe kažu da su “the best free cultural and educational media on the web” i – ne lažu. Na stotine obrazovnih podcasta, filmova, muzike, videa, članaka i ostalog, zabavljat će vas i educirati satima…

Good.is

Ova virtuelna destinacija koja okuplja neprofitne organizacije i individualce koji mare za svijet već punih šest godina donosi interesantne članke o društvu i kulturi. Svakako pratiti.

Curiosity counts

Marketinška agencija TBWA uređivanje svog tumblra povjerila je ranije spomenutoj Mariji Popovoj. Tražite li zanimljive radove, projekte, minijature iz kreativne industrije (ne samo marketinške), spremite i ovaj link.

Design sponge

Što bi Amerikanci kazali, ovo je “place to be” za sve one koje prate, vole ili su zainteresirani za segment unutarnjeg uređenja. “Design Sponge” pomoći će vam da stvorite dom iz snova.

Cool hunting

Lovci na “cool” stvari svakodnevno donose zanimljive članke i video uratke iz područja dizajna, tehnologije, gastronomije, mode i putovanja. Sličan sadržaj donosi i stranica sličnog imena www.thecoolhunter.net, pa sačuvajte obje.

Inhabitat

Osnivači Inhabitata uvjereni su kako jedino održivi razvoj može osigurati svjetlu budućnost. Svoj weblog posvetili su upravo tim temama, i to u području dizajna, arhitekture, tehnologije, lifestyela i ostalog.

NotCot

Zabava, ideje i estetika, riječi su kojima se predstavlja izuzetno zanimljivo NotCot carstvo. Dizajnom podsjeća na Pinterest, a nudi puno lijepih stvari podijeljenih u grupe Notcouture, Tasteologie, Notcot, Notlabs i Notventures.

Ostane li vam još vremena za lutanje virtualnim bespućima, svakako posjetite i www.itsnicethat.com, www.lostateminor.com, thecuriousbrain.com, www.guerrilla-innovation.com, www.theinspiration.com.