Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Genijalna opcija spriječava Facebook da vas podsjeća na ljubavne promašaje

facebook
Ilustracija

Probudili ste se i odlučili da narednih nekoliko minuta provedete na Facebooku kako biste vidjeli šta ste sve propustili od sinoć, samo da bi vam se na vrhu newsfeeda pojavio čuveni „Na ovaj dan“ post sa fotografijom bivše ili bivšeg i upropastio dan?

Sada postoji način da se postarate da vam se to više nikada ne desi.

Čini se kao da Facebook namjerno objavljuje postove koji za cilj imaju da vam upropaste dan i podsjete vas da ste singl.

Jasno je da u životu ne možemo da ignorišemo loša sjećanja i uspomene, ali izgleda da Facebook baš voli da vas podsjeća na njih.

Ne možemo da kažemo da društvena mreža namjerno pokušava da bude „okrutna“ jer njome upravljaju veoma složeni algoritmi bez duše, ali postoji način da to spriječite.

Isti ovi algoritmi bili su glavni krivac 2014. godine kada je Facebook korisnicima dao post koji je prikazivao šta se sve dešavalo tokom te godine, a mnogi od tih postova bili su prepuni negativnih dešavanja i stvari koje bi ljudi najradije zaboravili.

Ipak, Facebook se trudi da ovo iskustvo postane bolje, pa tako na raspolaganju imamo korisnu opciju koja će nas poštedeti fotografija bivših i nesretnih događaja.

Ulogujte se na Facebook i pronađite „Apps“ sekciju sa lijeve strane newsfeeda.

Kliknite na „On This Day“ na vrhu te sekcije i potom odaberite podešavanja (Preferences).

U ovom meniju možete da podesite šta želite da vam se pojavljuje u „On This Day“ postovima.

Naravno, ovo je samo jedan od mnogih problema koji mogu da vas zadese na Facebook, a kako se ne bi našli u još većim neprilikama, odmah obrišite vaš datum rođenja sa ove društvene mreže.