Kako profilnu sliku obojiti zastavom BiH

amra zastava2

Nakon terorističkih napada u Parizu Facebook je uveo opciju prema kojoj ste mogli obojiti svoju profilnu sliku zastavom Francuske, u znak solidarnosti sa građanima ove zemlje. Međutim, da li ste znali da svoju profilnu sliku možete obojiti i zastravom neke druge države, između ostalog i BiH?

Za to se pobrinuo Mladen Canović, student Matematičkog fakulteta u Beogradu. Napravio je sa prijateljima Facebook aplikaciju koja stavlja providnu (transparentnu) zastavu BiH (ili neke druge zemlje) preko profilne fotografije na toj društvenoj mreži. Zastava preklapa profilnu sliku, koja se i dalje vidi ispod zastave.

“Željeli smo da ljudima pružimo priliku da stave sliku svoje zastave preko profilne slike”, rekao je Mladen za Mondo i dodao:

“Aplikacija je potpuno bezbijedna, ne traži gotovo nikakve podatke korisnika osim slike (mail može da se isključi)”.

Evo kako da obojite sliku zastavom!

Da biste i vi “obojili” svoju profilnu sliku bojama zastave uradite ovako:

– ulogujte se na Flagify stranicu aplikacije
– odaberite zastavu BiH ili neke druge zemlje sa liste
– odobrite aplikaciji pristup mailu i profilnoj slici (mail ne morate da date)
– kliknite na Okay i to je to.

Učitaće vam se profil sa prelijepljenom zastavom koju ste odabrali. Odatle možete da nastavite dalje na Facebook ili odmah da podijelite svoju novu fotku profila. I za kraj, da biste vratili staru profilnu sliku – jednostavno izaberite sliku prije ove sa zastavom ili neku drugu.