Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kakva je budućnost Skypea?

skype555

Još otkako je Microsoft kupio Skype govori se o integraciji servisa u svaki bitniji kutak ponude iz Redmonda. Međutim, stvari nisu išle po planiranom u velikom broju stvari, što sugerira i najava gašnjea ‘Metro'/'Modern’ aplikacije u prilog uobičajenoj za računare. Zašto se to dogodilo i kada će stići integracija servisa s Windows 10 OS-om pokušala je saznati Mary Jo Foley sa stranice ZDNet.

Valja zaboraviti na Metro/Modern Skype aplikaciju. Resursi su sad posvećeni tek razvoju desktop izdanja i vezanih integriranih servisa (poput onog na Outlook.com). Foley je stoga uputila nekoliko važnih pitanja na koja je odgovorila Aga Guzik, viša maretinška i proizvodna menadžerica za Skype.

Razlog zbog kojeg je Microsoft odlučio penzinonisati Modern Skype aplikaciju leži djelomično u povratnim informacijama korisnika, posebno u segmentu obavljanja više razgovora istovremeno i navigaciji, otkrila je Guzik. Desktop aplikacija sada ima kontrole za upravljanje prstima pa je istovremeno bilo lakše napustiti razvoj Modern izdanja.

Na pitanje zašto Microsoft jednostavno nije evoluirao Modern aplikaciju u Windows 10 integrirano rješenje, Guzik navodi kako su s operativnim sustavom sljedeće generacije htjeli napraviti stvar iz temelja. Tako će u drugom dijelu godine, nakon službenog izlaska Windows 10 OS-a stići nadogradnja koja Skype integrira u Messaging, Calling i Video – tri različita rješenja s tri različite namjene, no dostupna na svim Windows 10 uređajima (pa i mobilnima). Oni koji budu poželjeli sve odjednom i dalje će se moći osloniti na desktop Skype rješenje.

Za sada nije poznato kada će se Universal Skype aplikacije za komunikaciju pojaviti u sklopu Windows Insider Preview izdanja.