Baby Shark

YouTube fenomen: Video koji je pregledan preko deset milijardi puta

Baby Shark

Video koji se mnogim roditeljima vjerovatno popeo navrh glave od nedavno je postao rekorderom – Baby Shark prešišao je deset milijardi pregleda

Pandemija nam je oduzela puno toga, ali nam je donijela Baby Shark. S obzirom da se hrpa klinaca, kao i njihovi roditelji, našla u lockdownu, više se vremena provodilo pred mobitelima i tabletima, što je rezultiralo jednim od trenutno najgledanijih videa na platformi.

Video je, piše TechSpot, završetkom 2020. bio najpopularniji video na YoutTubeu sa sedam milijardi pregleda, samo da bi par mjeseci kasnije dobio još tri milijarde. Baby Shark s kanala Pinkfong je s vremenom dosegao 10 milijardi pregleda.

Dolazak do statusa jednog od najgledanijih videa nije se dogodio preko noći – za to mu je trebalo nešto manje od šest godina. Prvo je objavljen 2016., 2018. je imao dvije milijarde pregleda, a godinu dana kasnije imao je još pet milijardi. Nepotrebno je naglasiti da vlasnici kanala nikad nisu ni sanjali da će ovaj video postati tako popularan.

S obzirom da djeca dosta često znaju isti video gledati nekoliko puta zaredom, donekle je razumljivo da se Baby Shark našao među drugim uratcima napravljenima za klince. Među najpopularnijim videima na YouTubeu se, spomenimo, nalaze neizbježni See You Again Wiz Khalife, Despacito, kao i Ed Sheeranov Shape of You.