stanje na putevima

Pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine

gradiska2

Zbog pada temperature tokom noći poledica se može očekivati, kako na dionicama puteva u višim planinskim predjelima, tako i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima, upozoravaju iz BIHAMK-a

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog pada temperature tokom noći poledica se može očekivati, kako na dionicama puteva u višim planinskim predjelima, tako i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima.

Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Na magistralnom putu Livno – Šuica skreću pažnju na izlaske divljih konja na kolovoz, naročito u večernjim i jutarnjim satima. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.