Mobiteli

Apple objavio kad će predstaviti novi iPhone

31/08/2018

Američka kompanija je, kao i svake godine do sad, pozvala zvanice i novinare da im se pridruže tokom događaja koji će se održati 12. septembra.

Apple je poslao pozivnice na već tradicionalni jesenji event tokom kojeg će predstaviti nekoliko novih iPhonea, a možda i novi Apple Watch kao i poboljšani iPad Pro.

Događaj je zakazan za 12. septembra u Cupertinu u Kaliforniji. Na pozivnici se vidi bronzani krug koji podsjeća na Appleov kampus Apple Park.

Što se dosadašnjih glasina tiče, šuška se da nam stižu tri nova iPhonea, dva sa OLED ekranom i jedan jeftiniji sa 6.1 inčnim LCD ekranom.

Najjeftiniji iPhone nove generacije navodno će stići u nekoliko neobičnih boja, a svi novi uređaji trebali bi imati Appleov novi sistem otključavanja Face ID.

Apple navodno planira redizajnirati i MacBook Air i Mac mini, premda nije sigurno hoće li spomenuti uređaji biti prezentirani tokom događaja. Novi MacBook Air navodno će biti jeftiniji, tanji, a krasit će ga i poboljšane performanse. Što se novog iPad Proa tiče, on bi mogao imati Face ID, a trebao bi mu se pridružiti i novi Apple Watch.

Što god Apple planira saznat ćemo 12. septembra u 10 sati po lokalnom vremenu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.