Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Mobiteli

Kako brzo i lako osloboditi memoriju vašeg telefona

29/12/2015

Memorije na pametnom telefonu nikad dosta. Iako želite sve svoje fotografije i pjesme nositi okolo sa sobom, ipak s vremena na vrijeme morate osloboditi memoriju telefona. Ako ništa drugo, onda zbog samog telefona koji će raditi brže.

Evo i nekoliko savjeta za koje ste možda već čuli, no neće škoditi ako vas podsjetimo još jednom.

Riješite se starih fotografija i video zapisa

Ako objavljujete fotografije na Facebooku, Instagramu ili Twitteru, uvijek su vam dostupne, pa nema potrebe da još jednu kopiju čuvate na telefonu. Drugim riječima – obrišite duplikate. Pritom ćete naći fotografije i video zapise koje nikad ne gledate. Obrišite i njih!

Prebacite video zapise i fotografije na sigurno

Ako izgubite telefon ili se pokvari bez mogućnosti popravka, sve vaše fotografije i video zapisi će otići s njim. Stoga s vremena na vrijeme prebacite sav sadržaj na sigurno – računalo, eksterni tvrdi disk ili u Cloud. Nakon što ste ih arhivirali, obrišite ih s telefona.

Obrišite aplikacije koje ne koristite

Sigurno imate barem jednu aplikaciju koju ste instalirali i nikad je više niste otvorili. Ako vam nije trebala do sada, neće vam ni trebati. Obrišite je i oslobodite memoriju na telefonu.

Umjesto MP3-a koristite streaming aplikacije

Google Play Music, Deezer i Spotify su među najpopularnijim, ali postoji i niz drugih glazbenih aplikacija koje će zamijeniti vašu kolekciju pjesmama na telefonu i osloboditi memoriju. Jedino je bitno da imate dovoljno data prometa u sklopu vaše pretplate.

Provjerite rezoluciju snimanja

Baš želite svaki video snimati u Full HD rezoluciji? Razmislite opet, namjestite nešto nižu rezoluciju, pa video zapisi neće zauzimati toliko prostora na telefonu.

Koristite svoju microSD karticu

Što god možete, prebacite na memorijsku karticu. Ako vaš telefon ima mogućnost proširivanja memorije, prebacite fotgorafije, video zapise i slične datoteke na memorijsku karticu i telefon će raditi brže i stabilnije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.