Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako da Viber troši manje interneta

viber

Viber je dobio ažuriranje koje će omogućiti da uštedite potrošnju internet saobraćaja, a mi dodajemo još jedan trik od ranije.

Viber je tokom 10. juna dobio nadogradnju na Android platformi (verzija 5.4.1.365, veličina do 40 MB), koja je omogućila da se dodatno uštedi na potrošnji internet podataka. Da biste to uradili otiđite u Viber i pratite sljedeća uputstva.

1. Kliknite na ikonicu skroz dole lijevo, na tri minusa.

2. Skrolujte skroz dole, do Podešavanja.

3. Idite u meni Mediji.

4. Otkačite stavku Ograniči upotrebu podataka.

Sad će Viber trošiti manje internet podataka, što je regulisano podešavanjima u pozadini aplikacije i vi na to dalje ne možete da utičete.

Kad ste već u tom meniju (Mediji) pogledajte gornji dio ekrana i nađite i uključite opciju Automatski preuzmi medije kada ste povezani na Wi-Fi, a isključite opciju Automatski preuzmi medije preko mobilne mreže, koja je odmah ispod.

Ovo će dodatno rasteretiti mobilni internet i mediji će se preuzimati automatski samo na Wi-Fi mreži. Ovo ne znači da uz ovakva podešavanja nećete vidjeti slike, melodije, audio ili video fajlove koje vam prijatelji pošalju, jer hoćete, to samo odlaže njihovo automatsko preuzimanje kad ste povezani na mobilni net. Ako tako želite – tapnite na medija fajl koji vam je stigao i on će se preuzeti i preko mobilne mreže, odmah.

Viber za Windows Phone podržava samo ovaj drugi dio savjeta, dok na iPhone uređaju možete da koristite sve kao i na Androidu.