Nokia predstavila novu, izdržljiviju Nokia 2

nokia-2-screen

Nokia je predstavila još jedan cjenovno povoljan telefon koji privlači pažnju činjenicom da bi mu baterija trebala trajati dva dana.

Nokia 2 pametni telefon trebao bi pružiti dva dana korištenja bez dodatnog punjenja baterije, a iz Nokije tvrde kako trajanje visoko kapacitetne 4100 mAh baterije ne žrtvuje i performanse uređaja.

“Stalno se oslanjamo na svoje mobitele i mnogi od nas podsvjesno štede bateriju kada su vani i u pokretu kako bi im ona potrajala cijeli dan. Ne mislimo da je rješenje u tome da manje koristite svoj mobitel i zato smo kreirali pametni telefon koji nastavlja raditi i onda kada drugi uređaji zatrebaju pauzu. S Nokijom 2 htjeli smo povezati jedinstveno Android iskustvo koje smo dosad isporučivali s dugotrajnom baterijom koju brojni fanovi povezuju i očekuju od svojih Nokia mobitela. Kako bismo to ostvarili, svaka komponenta Nokije 2 – od zaslona i baterije, do čipseta i dizajna sistema – dizajnirana je tako da količinu potrebne energije koju crpi iz goleme baterije svede na minimum kako biste dobili dugotrajni mobitel u koji se možete pouzdati”, istaknuo je Juho Sarvikas, direktor proizvodnje u HMD-u Global.

Nokia 2 dolazi s Qualcomm Snapdragon procesorom i visoko kvalitetnim zaslonom od 5 inča u kombinaciji s čistim, sigurnim i ažuriranim Android iskustvom.

Okvir je izrađen iz jedinstvenog bloka aluminija, dok je Corning Gorilla staklo dopunjeno s oblikovanim polikarbonatima na poleđini, pružajući odličan osjećaj te kvalitetu izrade.

LTPS LCD HD zaslon od 5 inča ima nisku potrošnju energije, ali istovremeno omogućuje korisniku da uživa u gledanju videa ili surfanju internetom bez straha od pražnjenja baterije.

Sa stražnjom kamerom od 8MP i prednjom od 5MP možete uhvatiti trenutak iz bilo kojeg kuta.

Nokia 2 dolazi s 1GB radne memorije i 8 GB prostora za pohranu, koji je mgouće proširiti na 128 GB, a pokreće ju Android Nougat ili Oreo s naprednim značajkama poput Google Assistanta, ali bez predinstalacija ili skinova.

Nokia 2 bit će dostupna u Pewter/Black, Pewter/White i Copper/Black, uz prosječnu globalnu maloprodajnu cijenu od 99 eura (oko 750 kuna).