Mobiteli

Pet načina kako ubrzati internet na telefonu!

25/08/2015

Olakšajte surfanje po internetu sledećim korisnim savjetima!

JAVASCRIPT

Prva stvar koja će vam ozbiljno ubrzati surfovanje internetom jeste onesposobljavanje JavaScripta. Mnoge stranice će nakon ovog poteza izgledati beživotno, ali ako vas više zanimaju informacije na njima nego funkcionalnost, ovo je najbolja stvar koju možete da uradite.

Kako biste isključili JavaScript, otvorite vaš brauzer, kliknite na meni sa tri tačkice u njegovom gornjem desnom uglu i odaberite Settings, pa Advanced. U ovom meniju trebalo bi da postoji opcija Enable JavaScript opcija. Isključite je.

Ovaj proces možete ponoviti na matičnom brauzeru vašeg telefona i par drugih unutar Googleove Play prodavnice, ali recimo, Chrome ne podržava ovu opciju.

CACHE

Cache je vaš prijatelj i tu je da vam pomogne da brže surfujete internetom tako što pamti određene elemente i dijelove stranica koje ste u prošlosti posjetili. Cache zaista ne mora da pamti sve te sajtove i vremenom ćete vidjeti kako brzina opada.

Zbog toga je dobro da s vremena na vreme očistite keš, posebno ako imate problema sa mobilnim brauzerom.

Kako biste ovo uradili, kliknite na meni sa tri linije u gornjem desnom uglu browsera i izaberite Settings > Privacy > Clear Cache.

Vaš cache je sada očišćen. Možda ćete u početku primjetiti nešto sporije učitavanje stranica, ali stvari će se ubrzo dovesti u red.

COOKIES

Brisanje kolačića neće spriječiti vaš browser da nastavi da ih i dalje skuplja. Oni su korisni, ali nisu apsolutno potrebni za surfanjee internetom.

Možete ih isključiti otvaranjem Chrome browsera i biranjem menija sa tri linije u gornjem desnom uglu.

Tu izaberite Settings i pod opcijom Advanced izaberite Content Settings. Tu ih možete isključiti prostim dodirom na opciju.

ISKAČUĆI PROZORI

Ovo je jedan od glavnih krivaca za sporije surfanje. Iritantni su, stalno su vam na putu i bespotrebno koriste radnu memoriju i procesore, a pritom ne nude ništa pretjerano pametno.

Kako biste ih isključili u vašem Chrome brauzeru ponovo kliknite na meni u gornjem desnom uglu i idite na Settings > Advanced > Content Settings.

Izaberite Pop-ups i isključite ovu opciju. Ovaj proces bi takođe trebalo da radi i na drugim browserima.

BROWSERI

Za surfovanje netom bez izliva bijesa u velikoj mjeri zadužen je i browser koji se koristi.

Browser koji stiže sa telefonom ili tabletom nije uvijek najbolje rješenje kada postoje bolje opcije kao što su Chrome, Firefox , pa čak i Opera posljednjih godina.

Komentari

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.