Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dell predstavio računare za studente i učenike

dell

Dell je nedavno predstavio liniju računara kojima cilja na korisnike koji ih koriste u učenju i zabavi.

Istraživanja pokazuju da 2016. predstavlja prekretnicu za računare 2-u-1. Rastuću popularnost ovi računari duguju šarki od 360 stepeni, zahvaljujući kojoj se lako mogu koristiti na četiri načina: laptop za izradu dokumenata u Wordu, tent za rad na prezentaciji, uspravan položaj za streaming filmova ili tablet za korištenje društvenih medija.

Liniju računara za studente predvode Inspiron 5000 2 u 1 i Inspiron 7000 2 u 1. Računari Inspiron 5000 2-u-1 koriste ekran FHD rezolucije (1.920 puta 1.080). Serija 5000 koristi infracrvenu kameru koja radi s Windows Hello, sustavom prepoznavanja lica te omogućava logiranje pogledom u kameru dok tastatura s pozadinskim osvjetljenjem olakšava rad u prostorima s prigušenim svjetlom. Dostupni SSD diskovi produžuju rad baterije, responzivniji su te otporniji na udarce od konvencionalnih HDD-ova.

17 5000 lap -1

U ponudi je također i kompaktni laptop XPS 13. Laptop teži od 1,2 kilograma pa na više te je širine 9 – 15 milimetara. S obzirom na to da je 13-inčni prijenosnik stavljen u 11-inčno kućište s ekranom InfinityEdge koji se proteže do ruba okvira i najdužim trajanjem baterije u kategoriji 13-inčnih prijenosnika, do 18 sati rada s FHD rezolucijom, napravljen je za studente koji svoj uređaj cijeli dan žele imati na raspolaganju.

Stolna računari XPS Tower napravljeni su za igranje videoigara i zahtjevne aplikacije. Usto, dostupne su im različite mogućnosti nadogradnje. XPS Tower modeli rade vrlo tiho, imaju još učinkovitiji sistem hlađenja te osiguravaju visoke zvučne performanse. XPS Tower VR spreman je za virtualnu stvarnost za Oculus i HTC Vive.

dell inspiron 5000

Konačno, tu je i novi desktop Alienware Alpha. Novi Alpha je gejming sustav koji se vrlo lako može prenositi iz spavaće u dnevnu sobu. Kompaktan dizajn dolazi sa 60 posto boljim performansama grafičkog procesora u usporedbi s prethodnom generacijom te više frekvencijskih okvira na višim rezolucijama i postavkama. Određene konfiguracije Alienwarea Alpha sada su kompatibilne s Alienware Graphics Amplifierom kako bi omogućio performanse do virtualne stvarnosti i gejminga 4k razine.

Studenti i učenici imaju na raspolaganju i Dell Premium Support, Dellovu uslugu za privatne korisnike koja im pruža automatiziranu podršku za probleme s hardverom i softverom.