Village

Hakerski napad otkrio kada izlazi novi Resident Evil

resientevilvillage

Curenje informacija od značaja nije vesela tema za gejming kompanije, koje sve više žele da sakriju projekte i iznenade nas svježim objavama. Međutim, igrači uvijek dočekuju nove informacije sa radošću, odakle god one došle

Početkom ovog mjeseca, Capcom je objavio da su njihovi serveri kompromitovani ali nije otkrio koliko je ozbiljan bio napad. Capcom je danas objavio listu informacija koje misle da su hakeri “ukrali” kao što su imena, mejlovi i personalne informacije zaposlenih u njihovim kancelarijama u Japanu, SAD i Kanadi.

Ono što je posebno interesantno je oko jedan terabajt podataka u vezi sa povjerljivim marketing detaljima o određenenim Capcom naslovima. Procurile informacije takođe otkrivaju i ciljeve prodaje, planove izdavanja a i nenajavljene projekte na kojima trenutno radi Capcom.

Podaci koji najvjerovatnije najviše bole Capcom su detalji o predstojećem Resident Evil naslovu.

Resident Evil Village će najvjerovatnije doći i na PS4 i Xbox One, iako je video-igra najavljena samo za konzole sljedeće generacije i PC. U dokumentu objavljenom na forumu se može vidjeti i da developeri planiraju da bude gotov krajem aprila 2021, a kao i sa prethodnim naslovima, dobićemo demo verziju prije izlaska.

Korisnici Playstationa dobiće ga malo ranije od ostalih. Novi Resident će izgleda sadržati i onlajn mod za više igrača pod nazivom Dominion, sličan Resistance dijelu, koji je došao zajedno sa Resident Evil 3.

Aprilski datum izlaska je dosta kasniji od ranije tradicije izdavanja igara, pošto su RE2 Remake i Resident Evi 7 izašli u januaru, a ako je ovo istina, Village će pribjeći sličnom datumu izlaska kao i ovogodišnji rimejk trećeg dijela.