Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Internet stranica koja otkriva koliko ste lijepi

severina-rozga

Dilema je napokon razriješena: Severina je ipak ljepša od Jelene Rozge, barem tako kaže hit stranica ‘Faces‘ pomoću koje možete odrediti koliko ste lijepi i koliko imate godina.

Naime, nova internetska stranica koju su kreirali djelatnici ETH Zürich, odnosno Univerziteta tehnologije, nauke i menadžmenta u Zürichu, uz pomoć umjetne inteligencije rangira izgled svojih korisnika na skali od ‘hmm’ do ‘božanstveno’.

Sve što trebate je uploadati fotografiju i nadati se najboljem.

Autori ovog programa istaknuli da objavljene fotografije ne zadržavaju, kao i to da rezultate ne treba prihvaćati preozbiljno jer je ‘ljepota stvar subjektivnog doživljaja te da se percepcija toga što je lijepo razlikuje od kulture do kulture’.

– Naš algoritam je iskušan na fotografijama s aplikacije Blinkq (servis za pronalaženje partnera) gdje su uglavnom ljudi iz Švicarske. U drugim dijelovima svijeta pojam ljepote može biti znatno drugačiji. Rezultate za maloljetne osobe ne prikazujemo, zbog toga ovaj alat koristite samo ako imate više od 18 – izvijestili su.

Jutarnji list je ovaj zanimljivi program testirao na primjeru fotografija Severine i Jelene Rozge – na kojima imaju što manje šminke.

Severinu je popularna stranica rangirala kao boginju i dala joj 29 godina, a Jelena Rozga svrstana je u kategoriju ‘hot’, a dali su joj isto godina.

Evo kako to izgleda:

severina111

rozga111