Računari

mobilna verzija

Izlazi nova igra iz serijala “The Witcher”

05/07/2021

Novi datum izlaska objavljen je u kratkoj najavi poljskog razvojnog studija Spokko

The Witcher: Monster Slayer, mobilna igra smještena u Witcher univerzum i koja djeluje kao Pokemon GO, izlazi 21. jula na Androidu i iOS-u.

Prvi put najavljena još avgusta 2020. godine, The Witcher: Monster Slayer je mobilna igra koja sadrži igranje u proširenoj stvarnosti. Nakon preuzimanja aplikacije, ljudi će krenuti i istražiti stvarni svijet, tražeći čudovišta koja će loviti. Dakle, to je kao Pokemon GO, ali sa više mačeva i grifona.

Novi datum izlaska objavljen je u kratkoj najavi poljskog razvojnog studija Spokko. Studio radi sa CD Projekt Red na stvaranju AR igre. Iako je ova nova igra smještena u isti svijet kao i ostale igre iz serijala, nemojte očekivati da ćete Geralta upoznati dok ste vani u vašem lokalnom tržnom centru. Prema zvaničnoj web lokaciji za mobilnu igru, radnja je smještena u eri “mnogo prije vremena Geralta iz Rivije”.

U The Witcher: Monster Slayer, igrači će morati da prate čudovišta po njihovom lokalnom području, a zatim će se boriti s njima dok će iskoristiti različite vremenske i doba današnje bonuse. Takođe, koliko je za sada poznato, neki fanovi će biti razočarani, jer u novoj igri nema Gventa, igre sa kartama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.