Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kalkulator iz Windowsa 10 u sebi krije i jedan koristan trik

kalkulator

Poznati operativni sistem u sebi krije ažurnu tečajnu listu koja vas može poštediti od posezanja za Googleom ili službenim stranicama lokalnih banaka

Ako vam treba elegantni i brzi sistem preračuna valuta, uvijek možete posegnuti za Googleom ili nekom drugom tome posvećenoj web stranici. Ako u drugu ruku ne želite koristiti mobilni uređaj, tu je i opcija unutar kalkulatora za Windowse 10.

Tečajna lista je u Windowse 10 uvedena u sklopu Windows 10 Fall Creators Updatea gdje je preračun valuta zahvaljujući nadogradnji postao dostupan za skoro sve poznate valute. Sve što trebate napraviti kako biste mu pristupili je kliknuti na hamburger ikonu u gornjem lijevom uglu i unutar izbornika izabrati Currency ili Valutu.

Izaberite valute koje vas zanimaju i kliknite na “Ažuriraj tečajnu listu” kako biste računaru dozvolili da ažurira tečaj prema najnovijem izvješću. Nakon toga samo upišite vrijednost i dobit ćete rezultat, odnosno vrijednost u drugoj željenoj valuti.

Ova značajka radi i kada niste spojeni na internet, samo prije odspajanja ažurirajte tečajnu listu kako ne biste dobili pogrešni rezultat.