Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klasik Age of Empires se vraća u 4K rezoluciji

age_definitive_logo

Age of Empires, legendarna strategija u stvarnom vremenu, ovog oktobra slavi 20 godina postojanja.

Microsoft je u to ime nedavno objavio HD izdanje igrice Age of Empires II, iz 1999. godine, a na PC Gaming E3 konferenciji obznanio je da uskoro stiže i remasterirano izdanje igre pod nazivom Age of Empires: Definitive Edition.

Nova verzija zadržat će originalnost igre Age of Empires, ali s velikim poboljšanjima pa nas tako očekuju Ultra HD teksture u 4K rezoluciji, pročišćeni HD soundtrack, “quality of life” poboljšanja gameplaya, mogućnost velikog zumiranja mape i podršku Xbox Live za multiplayer.

Ovaj je serijal kroz svoju historiju ostavio dubok trag u svijetu strategija, čija su tri dijela, ekspanzije i spin-off Age of Mitology, prodani u preko 20 miliona primjeraka.

Ensemble Studios, koji nam je donio sve ove igre, Microsoft je ugasio početkom 2009. godine, a na Definitive Edition sada radi Microsoft Games Studio, na čelu s Adamom Isgreenom, veteranom RTS industrije koji iza sebe ima veliko iskustvo u radu na jednom drugom velikanu žanra – Command and Conquer.

https://youtu.be/JyPlECHiXcM

Igra će uključivati i Rise of Rome ekspanziju te će za PC biti dostupna kasnije ove godine, a kako izgleda najavni trailer, pogledajte u nastavku.