Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Loše vijesti za vlasnike Playstationa

i-spent-one-glorious-hour-playing-sonys-playstation-4

Kompanija Sony razočarala je milione igrača širom svijeta informacijom da će igranje PlayStationa online od ovog mjeseca biti puno skuplje nego do sada.

Sony će povećati cijene Plus članstva koje je potrebno za online igranje, a oni koji su već prijavljeni, trebaju znati da će cijene biti povećane automatski ako ne odustanu od usluge.

Sony obavještava sve korisnike da mogu kupiti dodatno članstvo po trenutno važećoj cijeni koje će vrijediti nakon što istekne trenutno članstvo. Primjerice, ako vam članstvo vrijedi do 2018. godine, možete ga bez problema produžiti po još uvijek nižoj cijeni, što znači da novo poskupljenje možete odgoditi jedino ako kupite dodatno članstvo prije poskupljenja.

Cijena članstva proteklih godina iznosila je oko 44 eura, a od 31. avgusta bit će povećana na 54 eura, dok će mjesečni iznos biti povećan sa 7 na 9 eura.

S povećanjem cijene suočit će se svi korisnici širom Evrope, a korisnicima koji na vrijeme ne deaktiviraju račune (ako ne žele plaćati više cijene), sredstva s računa bit će skinuta automatski.

Sony je osigurao linkove za sve koji žele deaktivirati svoje račune ili provjeriti sljedeći datum obnove računa te naknade za isti.

Posljednji model konzole PlayStationa PS4 prodan je u 40-ak miliona primjeraka širom svijeta, a prema nekim glasinama, PS5 bi se na tržištu trebao pojaviti sljedeće godine.