Računari

Predstavljena prva pametna pegla

24/10/2017

Na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu, posjetitelji su mogli vidjeti na hiljade elektroničkih uređaja. Među brojnim primjercima nisu bili samo pametni telefoni i IT igračke, već i napredna potrošačka elektronika poput Laurastar Smart sistema za peglanje koje je razvila švicarska kompanija Laurastar Group.

Laurastar Smart se sastoji od daske za peglanje s ugrađenim spremnikom za destiliranu vodu i tehnologijom ispuštanja pare u 4 jačine te vakuumskog sistema, a ono što ga čini pametnim je Bluetooth veza s telefonom koja unapređuje tehniku peglanja. Pegla se može povezati s pripadajućom aplikacijom koja sadrži interaktivni videozapis koji omogućuje usporedbu vaših kretnji s idealnim “putanjama” pegle i koji će početnike naučiti kako peglati.

One koji su u peglanju već napredni, uređaj će savjetovati kako popraviti tehniku za što brže, bolje i učinkovitije peglanje. Također, pegla je dovoljno pametna da sama namješta temperaturu ovisno o materijalu koji peglate, tako da nikada ne morate brinuti hoćete li možda spaliti ili oštetiti omiljenu majicu.

Aplikacija također nudi podatke i statistike o peglanju, poput nivoa vode u spremniku, istrošenosti daske za peglanje, vremenu koje provodimo peglajući i slično.

Napredni sistem za peglanje u prodaji je po cijeni od 1.400 dolara. Inače, ovo nije najskuplja pegla koju proizvodi švicarski Laurastar. Za prave zaljubljenike u ovu plemenitu vještinu, tu su pegle čija cijena raste i do 4.000 dolara.

Dok čekamo robota za peglanje, poslužit će i ova pameta pegla koje će mnogima zasigurno uštedjeti puno vremeno i još više živaca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.