Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Samsung predstavio novi porodični tablet

Galaxy-Tab-A-8-2017-front-640×427

Galaxy Tab A 8.0’’ porodični je tablet računar koje dolazi u metalnom kućištu s glatkijim zaobljenim rubovima, većom baterijom i više memorije čiji je kapacitet moguće dodatno proširiti.

Između ostalog, galaxy Tab A 8.0’’ Posjeduje filter plave svjetlosti zaslona radi lakšeg gledanja sadržaja noću i pod slabim osvjetljenjem.

Baterija kapaciteta 5.000 mAh trebala bi osigurati do 14 sati autonomije. Ugrađena memorija broji 16 GB, što je moguće proširiti do 256 GB.

Opcija Home Mode omogućava prikaz do tri zaslona odjednom. Svaki član porodice može se zasebno prijavljivati pomoću funkcije Multi User Mode, a tu je i alat za roditeljski nadzor u vidu funkcije Parental Controls. Korisnici mogu vidjeti svoje omiljene aplikacije i sadržaj na prilagođenim Bixby početnim zaslonima.

Sprijeda je poboljšana kamera opremljena senzorom s pet megapiksela, dok zadnja kamera nudi osam megapiksela i otvorom blende f/1.9, kao i poboljšanu bljeskalicu.

Hrpa dodatnog sadržaja

Galaxy Tab A dolazi s dodatnom ponudom zabavnih sadržaja i sadržaja za najmlađe – na primjer, režima rada Kids Mode (5.000 videozapisa i igara kompanije Lego, između ostalog) i nove aplikacije za kodiranje blokova Crocro Adventure – kao i besplatnim tromjesečnim testiranjem uz kupovinu YouTube Red, uz pristup video sadržaju bez reklama te originalnim TV serijama i filmovima.

Optimiziran je za igranje igara s Game Launchera, a nudi i režim rada Call and Notification Prevention Mode u kojem vas pozivi i obavijesti neće ometati tokom igre.

Novi će Galaxy Tab A uoči blagdana biti dostupan na odabranim tržištima u Wi-Fi ili LTE inačici, u crnoj, srebrnoj ili zlatnoj boji.