Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Računari

Tvorci super popularnog Minecrafta predstavili novu igru

02/10/2018

Mojang, tvorci Minecrafta najavili su novi ‘spinoff’ popularne kockaste igre pod imenom Minecraft: Dungeons. Prema službenoj objavi tvoraca, riječ je o igri za četiri igrača u kojoj kockasti avanturisti kreću na misiju spašavanja malog sela i borbe protiv zlog Arch-Illagera’.

Akcijski duhovni nasljednik Minecrafta najavljen je za iduću godinu. Na našu žalost, sve što trenutno imamo je mali foršpan, no uvjereni smo da ćemo više o igri saznati tokom idućih nekoliko mjeseci.

Minecraft je trenutno jedna od najpopularnijih kreativnih videoigara na svijetu. Izvorni naslov dizajnirao je švedski programer Markus Persson koji ju je nakon toga usavršio u sklopu kompanije Mojang. Popularnost kockastog svijeta rasla je zahvaljujući konferencijama, parodijama i adaptacijama. Igra je početkom ove godine dosegla astronomsku brojku od 144 milion prodanih kopija, što ju čini drugom najprodavanijom videoigrom na svijetu.

Podsjetimo, jedini naslov kojeg Minecraft do danas nije mogao nadmašiti po broju prodanih kopija je i dalje – Tetris.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.