Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

eric nelson

Ambasador SAD u Mostaru: Građani i politički lideri 2021. da iskoriste za prijeko potrebne reforme

20201220_2_45954530_60816845_Web (1)

Što veća izlaznost to će biti jasniji rezultati, a samim tim će biti jasnija i poruka za izabrane lidere šta je to sa čim treba da se uhvate u koštac i šta je to na šta treba da fokusiraju pažnju kako bi počeli da rješavaju pitanja od interesa za građane, rekao je ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson poručio je danas u Mostaru da građani najvećeg hercegovačkog grada napokon poslije 12 godina imaju priliku da biraju lokalno liderstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

“Veoma mi je drago što imam priliku biti danas u Mostaru, ovom divnom gradu koji je privukao mnogo pažnje. Vrlo je moguće da su ovo izbori koji su privukli najviše pažnje i posmatrača s obzirom da poslije 12 godina građani Mostara napokon imaju priliku da biraju lokalno liderstvo”, izjavio je Nelson.

Kako je kazao, odziv do sada je doista dobar i izrazio je nadu da će biti još bolji. Pozvao je sve da izađu i glasaju jer imaju još nekoliko sati.

“Što veća izlaznost to će biti jasniji rezultati, a samim tim će biti jasnija i poruka za izabrane lidere šta je to sa čim treba da se uhvate u koštac i šta je to na šta treba da fokusiraju svoju pažnju kako bi počeli da rješavaju pitanja od interesa za građane”, naglasio je Nelson.

Istakao je da je mnogo tenzija i diskusije u vezi s nepravilnostima ali to je slučaj sa svakim izbornim procesom. Mišljenja je da je to pozitivna stvar.

“Ambasada SAD-a ima to zadovoljstvo da podržava Koaliciju ‘Pod lupom’ koja je obezbijedila posmatrače, odnosno svoje prisustvo na tim glasačkim mjestima danas. To će pomoći da bilo koja neregularnost koja se pojavi u izbornom procesu bude prijavljena i na valjan način obrađena od strane relevantnih organa”, pojasnio je Nelson.

Izrazio je nadu da će kako građani tako i politički lideri pružiti podršku i nastojati da 2021. godinu iskoriste za prijeko potrebne reforme, reforme izbornog zakona i reforme kompletnog zakonodavstva vezanog za izborni proces.