Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adel Tukar od EP-a traži da ga vrate na posao: Prevaren sam

BiH

adel tukar

Adel Tukar (33) iz Bugojna traži da ga uprava Elektroprivrede BiH vrati na radno mjesto, nakon što je prije godinu dana otpušten bez ikakvog objašnjenja. On je sa porodicom došao ispred zgrade Elektroprivrede u Sarajevu. Rekao je da se neće vratiti kući dok ne dobije obećanje da će biti vraćen na posao, piše novinska agencija Patria.

– Bajazit Jašarević – Mensura Zuka – hoću svoje radno mjesto – napisao je Tukar na transparentu kojeg sa suprugom drži na ulazu u zgradu Elektoprivrede.

– Imam troje djece i suprugu. Moja porodica i ja živjeli smo od plate koju sam zarađivao u Elektoprivredi. Bio sam uposlen na mjestu elektromontera. Ne znam zbog čega su mi raskinuli ugovor, dok su moje ostale kolege dobile stalno zaposlenje – rekao je Tukar za NAP.

Tukarev brat stradao je prije 20 godina, nakon što je pala žica sa dalekovoda, i ubila ga. Porodica je tužila Elektoprivredu. Kompanija je porodici trebala isplatiti oko 130.000 KM odštete. Tukari su pristali da se odreknu novca, u zamjenu za radno mjesto u Elektroprivredi, za njihovog starijeg sina.

– U Elektroprivredi sam radio nepune dvije godine. Ali, prije godinu dana moje kolege u poslovnici Elektroprivrede u Bugojnu saopćili su mi da moram kući. Rekli su mi da iz centrale u Sarajevu nisu dobili odobrenje da mi produže ugovor. Ali, nisu znali objasniti zbog čega sam dobio prekid ugovora – kaže Tukar, koji kaže da je prevaren.

On je rekao da ne želi milostinju. Samo želi svoje radno mjesto. I da uprava Elektroprivrede prema njemu postupi pravedno.