Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adil Kulenović predsjednik Kruga 99 u novom mandatu

adil-kulenovic1123

Na vanrednoj skupštini Asocijacije nezavisnih intelektualaca – Krug 99 usvojen je novi statut organizacije i izabrani njeni organi te utvrđena nova forma pristupnice za članstvo.

Krug 99 je to učinio imajući u vidu obaveze koje proističu iz novog zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine, saopćila je ta asocijacija.

Za predsjednika u novom mandatnom periodu izabran je Adil Kulenović, potpredsjednici su Ljubomir Berberović, Vladimir Premec i Tarik Kupusović, a predsjedavajući Skupštine Marin Tais.

Predsjednik Nadzornog odbora je Marijo Pejić, predsjednik Suda časti Slaven Kovačević, a generalni sekretar Ratko Orozović.

Za članove Predsjedništva Kruga 99 su izabrani: Lada Sadiković, Hidajet Repovac, Ibrahim Đikić, Momčilo Dragičević, Hazim Bašić, Saliha Oruč – Čustović i Strajo Krsmanović.

Članovi Nadzornog odbora su Rajko Živković i Stana Šego, a Suda časti Fadil Mušanović i Mujo Kafedžić.

Kako je istaknuto na Skupštini, Krug 99 će i dalje u javnom djelovanju zastupati vrijednosti zajedničkog bosanskohercegovačkog načina života, kulturu dijaloga, međusobnog uvažavanja i razumijevanja članova, kao i demokratska načela i standarde ljudskih i građanskih prava i sloboda.

I pored teškoća u finansiranju osnovne djelatnosti, Krug 99 će nastaviti misiju koja traje skoro četvrt stoljeća. Pokušaji da se dijaloške intelektualne sesije Kruga 99 multidisciplinarnog tipa, u dijelu javnog prostora tretiraju kao jednosmjerne tribine, biće poraženi prepoznatljivim konzistentnim radom i otvorenošću za dijalog, naveo je predsjednik asocijacije Adil Kulenović.