Adisa Omerbegović Arapović: Nećete me zastrašiti!

adisa omerbegovic arapovic

Jutros u 04.30, prema nalazu vještačenja MUP-a, na javnom parkingu u sarajevskom naselju Dobrinja, zapaljen je i potpuno uništen automobil potpredsjednice SBB-a Adise Omerbegović Arapović.

„Nema nikakve sumnje da je ovo strašno kriminalno djelo počinjeno s ciljem zastrašivanja ljudi koji se suprotstavljaju mafijaškom režimu i javno se bore za pravednost i red u državi. Šta nam to ovim nasiljem poručuju, čega se boje, šta hoće da spriječe, zašto im smetamo? Jasno je da se nastavlja teror s političkim motivima.

Imam veliko povjerenje u našu časnu policiju i istražne organe, ali se bojim da će nalogodavci ostati skriveni, iako svi znamo ko ima najveći motiv da napada mene i moju porodicu. Nema sumnje da ovakve pojave neko podstiče, planira i provodi, a da nema adekvatne reakcije. Kada ulične siledžije mogu napadati tužioce, sudije, novinare ili profesore, kako treba da se osjeća svako drugi u ovom društvu. Da su žestoko kažnjeni oni koji su ubili Dženana Memića, Dragičevića, napali Latića, Kazaza, Vlaisavljevića, Gavrankapetanovića, koji svakodnevno prijete mojim stranačkim kolegama, ne bi kriminalci radili šta hoće.

Upravo zbog toga, u meni su probudili samo inat i ponos. Nećete me zaplašiti niti pokolebati! Braniću svoje principe, svoju porodicu, svoju djecu, svoju zemlju od retrogradnih ološa koji nam ne daju da napredujemo. Narod je prepoznao da mi nismo kao oni, da ja lično, moje kolege iz SBB-a i naš predsjednik donosimo nadu i drugačiju politiku. Zato im smetamo, zato hoće da nas sklone. Molim Boga da mi da snagu i hrabrost, da nas učvrsti u brorbi protiv zla. Tražim od nadležnih organa da zaštite mene i moju porodicu.

Pozivam međunarodne institucije da se maksimalno posvete i pomognu da se izbori održe bez atmosfere straha, teških fizičkih ataka, terorističkih poruka koje dolaze od jednog centra, koji nije teško otkriti, ako pravna država profesionalno radi svoj posao“ – rekla je danas Adisa Omerbegović Arapović, komentirajući nemili događaj spaljivanja automobila.