konjević-polje

Advokat Karkin: Ovo je dokaz da je pravda dostižna

rusmir-karkin

Podsjetio je na inače loše zdravstveno stanje nane Fate Orlović i jutrošnje uzbuđenje na početku rušenja objekta

Advokat porodice Fate Orlović, Rusmir Karkin poručio je nakon rušenja nelegalno izgrađene pravoslavne crkve koja je bila smještena u dvorištu nane Fate da je pravda ipak dostižna, javlja Anadolu Agency (AA).

“Pravda je dostižna i dokaz je rušenje objekta pravoslavne crkve iza nas. Postoji mogućnost da građani Bosne i Hercegovine doista povjeruju u pravnu sigurnost koju treba država da im garantuje”, rekao je Karkin i dodao kako se kao građanin BiH iskreno nada da će se stvari u državi u potpunosti posložiti.

Podsjetio je na inače loše zdravstveno stanje nane Fate Orlović i jutrošnje uzbuđenje na početku rušenja objekta.

“Nevjerovatna količina uzbuđenja, adrenalina, ovo je doista stresan događaj, iako je to u pozitivnom smislu, ipak je stres. Nana Fata je inače lošeg zdravstvenog stanja tako da i ovaj stres koji danas doživljava, samim aktom rušenja odnosno ovolikim brojem zainteresiranih kako medija tako i građana iz okolice, ali i šire, koji dolaze, prije svega, da je poselame, da joj pruže podršku i da nazoče ovom, tako da kažem, historijskom činu. Smatram da se na ovaj način dokazuje da doista postoji pravna država i da možemo vjerovati u institucije Bosne i Hercegovine”, rekao je Karkin.

Borba nane Fate Orlović za uklanjanje pravoslavne crkve, koja je izgrađena u njenom dvorištu tokom rata i agresije na Bosnu i Hercegovinu početkom 1990-ih godina, dok su ona i preživjeli članovi porodice bili u izbjeglištvu, traje dvije decenije.