Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Advokat s kojim je Karadžić završio na doživotnoj robiji pravi tim za odbranu Milorada Dodika

goran petronijevic dodik
FOTO: Pixsell

Petronijević je poznat i kao advokat osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića te Bratislava Dikića, bivšeg komandanta Žandarmerije Srbije, koji je optužen za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori

Advokat Goran Petronijević iz Srbije kojem je donedavno bio zabranjen ulazak u BiH jer je predstavljao prijetnju po nacionalnu sigurnost, najavio je da će formirati tim za odbranu predsjednika RS-a Milorada Dodika protiv kojeg je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

Petronijević je danas izjavio da je u razgovoru s članovima Dodikovog kabineta pokrenuo inicijativu za formiranje Savjeta za odbranu Milorada Dodika.

Petronijević je izjavi za RTRS ustvrdio da nema dilemu da Christian Schmidt i njegovi “sarajevski poslušnici” najgrublje gaze Dejtonski sporazum, ruše Ustav BiH i krše Povelju Ujedinjenih nacija.

“I to je ono što nas je motivisalo da se sada formira ozbiljan pravno-politički tim koji bi se bavio svim aspektima”, naveo je Petronijević.

Petronijević je poznat i kao advokat osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića te Bratislava Dikića, bivšeg komandanta Žandarmerije Srbije, koji je optužen za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori.

Mediji su izvještavali i da je predsjednik Upravnog odbora Fonda “Ruska humanitarna misija” sa kojim su vlasti Republike Srpske potpisale Memorandum o saradnji. Poznat je kao proruski aktivista te jedan od organizatora anti-NATO protesta u Srbiji.

S druge strane Milorad Dodik danas je najavio da će izvršiti maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i RS-a jer je protiv njega podignuta optužnica.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu, koja je poslana Sudu BiH na potvrđivanje. U slučaju potvrde, počinje sudski proces protiv Dodika.