Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ahmetović: Sve informacije govore da je napad organizirao Hamdija Fejzić

sadik ahmetovic1

Sadik Ahmetović, član Povjereništva SDA u Srebrenici, nakon incidenta zbog kojeg je prekinut jučerašnji sastanak koji se održavao u Islamskom centru u Srebrenici, izjavio je za Oslobođenje da je taj incident sličan jednom ranijem koji je doživio u ratu.

Uz napomenu da je jedan od osnivača SDA u Srebrenici, Ahmetović dodaje da je “sramni dan koji je doživio u Srebrenici repriza onog što je doživio u ratu, kada je tadašnji predsjednik SDA Srebrenica Hamed Efendić sazvao sjednicu Glavnog odbora SDA Srebrenica u hotelu Domavia”.

– Tada je na učesnike skupa bačen suzavac i tako je onemogućena sjednica. Tada kao i sada vlast u Srebrenici su predvodili Hamdija Fejzić, koji je bio na čelu općinske Vlade, a načelnik policije Hakija Meholjić. Oni ni tada nisu poduzeli ništa da zaštite skup, a i tada su se mogle čuti samo prijetnje i sila, ističe Ahmetović te ističe: “Danas kao i tada, srebreničkim bošnjacima na istoj matrici vladaju ista dvojica koji su bez izbornog legitimiteta pristala da uđu u vlast bez većine bošnjaka u Srebrenici. Sve informacije govore da je smijenjeni predsjednik SDA Srebrenica (Fejzić) sa grupom izmanipulisanih momaka i članova drugih stranaka organizirao napad na Povjereništvo kojim je presjedavao zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović”.

Snimak napada na zamjenika predsjednika SDA u Srebrenici

Za videosnimak na kojem se, kako kaže Ahmetović, “zgražava kompletna bh. javnost, vidi se poniženje najjače stranke kao i države, jer je gospodin Osmanović državni ministar”, te potcrtava da su istog poniženja bili svjedoci predsjedavajući Parlamenta Šefik Džaferović i federalni ministar Edin Ramić”.

– Siguiran sam da ovakvo poniženje gospodin Osmanović nije doživio nikad ni u Banjoj Luci kao poslanik u NSRS-u, a kasnije kao potpredsjednik RS-a, dodaje Ahmetović i na kraju zaključuje da “kao Srebreničanin i bošnjak osjeća sramotu zbog jučerašnjeg događaja i poniženja koje su doživjeli svi bošnjaci u Srebrenici”.

– SDA je jučer ponižena i nalazi se na prekretnici – hoće li dozvoliti da standard odlučivanja i demokratija, koju je do sad baštinila, budu sila, fizički obračuni i poniženja ili njen demokratski iskorak. Ovo je direktno kršenje i nepoštivanje odluka Predsjedništva SDA, a ja se nadam da ćemo iz svega izvući pouku jer je Srebrenica na samom rubu svog kraja, ističe Ahmetović.