Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povodom 8. marta

Akcija doniranja higijenskih potrepština ženama i djevojkama u stanju socijalne potrebe

Foto: Ruku na srce

Mogu se donirati higijenske potrepštine, kao što su vlažne maramice, dezodorans, higijenski ulošci, dnevni ulošci, brijači, krema za lice, kupka za tijelo, šampon, losion za tijelo

Udruženje “Ruku na srce”, povodom Međunarodnog dana žena, organizuje projekt “Od srca za nju”, u sklopu kojeg se nastoje obezbijediti paketi osnovnih higijenskih potrepština ženama i djevojkama iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Kako ističu iz tog udruženja, higijenske potrepštine su nešto osnovno, ali za one koji teško žive predstavljaju i veliki teret.

Udruženje “Ruku na srce” poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da podrže ovu akciju. Mogu se donirati higijenske potrepštine, kao što su vlažne maramice, dezodorans, higijenski ulošci, dnevni ulošci, brijači, krema za lice, kupka za tijelo, šampon, losion za tijelo.

Sve donacije higijenskih potrepština mogu se dostaviti na sljedeće punktove: svakim danom od 8.00 do 19.00 u prostorije Homework HUB-a (ulica Grbavička bb, Dječija kuća), subotom od 10.00 do 12.00 u Centar “Ruku na srce” (ulica Esada Pašalića br. 8), svakim radnim danom od 8:30 do 16:00 u prostorije kompanije Toner.ba (ulica Aleja Bosne Srebrene 14) i svakim radnim danom od 8.00 do 16.30 u prostorije Telus International kompanije (ulica Trg međunarodnog prijateljstva bb).

Također se na na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) mogu uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za projekat “Od srca za nju”.

Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je moguće donirati 2,00 KM.

Rok prikupljanja donacija je 8. mart, navodi u saopćenju Udruženje “Ruku na srce“.