BiH

afera s respiratorima

Aleksandru Zolaku istekle mjere zabrane, Tužilaštvo nije tražilo produženje

04/08/2020
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

"Ovog puta je Tužilaštvo tražilo samo mjesec dana i Sud je to tako prihvatio. Mjere su istekle i više ne važe", pojasnila je Nožica.

Mjere zabrane direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku istekle su 29. jula, a Tužilaštvo BiH nije tražilo produženje, potvrdila je Srni Zolakov advokat Senka Nožica.

“Mjere zabrane sastajanja sa svjedocima i drugim osumnjičenim su i tražene i odobrene na mjesec dana, a utvrđen je rok do 29. jula koji je istekao”, rekla je Nožica.

Ona je rekla da Tužilaštvo nije tražilo produženje mjera iako je uobičajeno da se mjere produžavaju sve dok traje istraga, odnosno do podizanja optužnice.

“Ovog puta je Tužilaštvo tražilo samo mjesec dana i Sud je to tako prihvatio. Mjere su istekle i više ne važe”, pojasnila je Nožica.

Zolak se dovodio u vezu sa spornom nabavkom respiratora iz Kine za koju su osumnjičeni i federalni premijer Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i direktor kompanije “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.