Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na potezu parlament FBiH

Ambasada SAD o usvajanju Zakona o sprječavanju sukoba interesa u FBiH: Trebalo je i ranije

americka-ambasada-bih

Sada kada je Vlada FBiH konačno reagovala, pozivamo Parlament Federacije da ekspeditivno usvoji ove ključne alate u borbi protiv korupcije, navodi se u reakciji objavljenoj na Twitteru

Sjedinjene Američke Države pozdravljaju odluku Vlade FBiH da usvoji Zakon o sprječavanju sukoba interesa i o zaštiti uzbunjivača, ali iskreno, Vlada FBiH je ove zakone trebala usvojiti mnogo ranije, saopštila je Ambasada SAD u BiH.

Sada kada je Vlada FBiH konačno reagovala, pozivamo Parlament Federacije da ekspeditivno usvoji ove ključne alate u borbi protiv korupcije, navodi se u reakciji objavljenoj na Twitteru.

Iz Ambasade ističu da, ako su Vlada FBiH i stranački lideri istinski opredijeljeni za odgovornost i borbu protiv korupcije, oni će također raditi na tome da se ovi zakoni usvoje brzo.

Neuspjeh da se to učini prije oktobarskih izbora trebao bi dovesti do pitanja o obećanjima koja politički lideri sada daju biračima da će Federaciji obezbijediti funkcionalnu, efikasnu i odgovornu upravu, poručuju iz Ambasade SAD.