Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambasador BiH u Belgiji na G20 Međuvjerskom samitu

Брисел – Драшко Аћимовић

Ambasador BiH u Belgiji Draško Aćimović učestvovaće, kao govornik, na ovogodišnjem G20 Međuvjerskom samitu koji će biti održan u Potsdamu, Njemačka.

Aćimović, koji je jedini predstavnik iz regiona zapadnog Balkana na samitu, rekao je Srni da će govoriti na temu odnosa biznisa i religije.

Ovogodišnji G20 Međuvjerski samit “Religija, održivi razvoj i izbjeglička kriza”, koji je ujedno i dio G20 samita svjetskih lidera, ove godine će okupiti veliki broj međunarodnih stručnjaka iz oblasti prava, politike, kao i svjetske lidere iz različitih religija, poslovnog i humanitarnog svijeta.

Cilj samita, koji je najavljen za 16. i 17. juni, jeste da se naglasi uloga religije u promovisanju globalnih ciljeva razvoja nakon 2015. godine, što je ujedno i fokus Njemačke, domaćina ovoga samita.

“Posebna pažnja tokom trodnevnog samita biće posvećena pitanjima izbjegličke krize, religijskog ekstremizma, kao i ulozi religije u drugim oblastima”, rekao je Aćimović Srni.

Aćimović je dobitnik Ordena Svetog Mihaila za širenje međureligijske tolerancije, koji mu je dodijelio ukrajinski patrijarh, kao i niza drugih priznanja u Evropi.

Učestvovao je u reformama tržišta osiguranja u Istočnoj Evropi i bio član upravnog odbora Austrijskog osiguravajućeg društva.