Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambasada SAD

Ambasador Murphy položio kamen temeljac za novu rezidenciju američkih ambasadora u BiH

Foto: Screenshot/X

Naglasio je kako je ovo dobar dan za Sjedinjene Američke Države

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael Murphy danas je položio kamen temeljac nove rezidencije američkih ambasadora u našoj zemlji.

-Upravo sam imao zadovoljstvo položiti kamen temeljac nove rezidencije američkih ambasadora u Bosni i Hercegovini, koja se nalazi u samom srcu Sarajeva.

Mada ja neću imati priliku ovdje stanovati, imat će je ambasadori koji će doći poslije mene. I oni će biti fokusirani na ono što sam ja bio fokusiran i na šta su bili fokusirani moji prethodnici zadnjih 30 godina. Na podršku suverenitetu, teritorijalnom integriteti u multietničkom karakteru BiH. Na osiguravanje učinkovite, efikasne i odgovorne uprave na svim nivoima u BiH u korist građana. I konačno, na pomoć zemlji da napreduje na putu integracija u euroatlantske integracije, rekao je ambasador Murphy.

Naglasio je kako je ovo dobar dan za Sjedinjene Američke Države.

– Malo kiše ne umanjuje naš današnji entuzijazam zbog ovog događaja i izgradnje koju ćemo uskoro početi, a bit će dobar dan i za Bosnu i Hercegovinu, jer će Sjedinjene Američke Države biti uz vas sada i uvijek, poručio je ambasador Murphy.