Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambasador Turske posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela

vilic koc1333

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i njegovi zamjenici Uroš Pena i Mile Jurić primili su danas u radnu posjetu novoimenovanog ambasadora Turske u BiH Halduna Koča.

Vilić je upoznao ambasadora sa zakonskim nadležnostima Direkcije, kao i njenom ulogom u bezbjednosnom sistemu BiH. Također je prezentirao poslove i zadatke policijskih službenika Direkcije koje oni svakodnevno obavljaju, kao i planirane aktivnosti.

Ambasador Koč se zahvalio na dosadašnjoj profesionalnoj saradnji, te posebno pohvalio rad službenika Direkcije koji obavljaju poslove zaštite Ambasade Turske u BiH, a posebno u slučajevima povećanog rizika ugrožavanja tuskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u inozemstvu.

Ambasador Koč je istakao da je Direkcija prepoznata kao pouzdan partner, te izrazio očekivanja da će se dosadašnja saradnja u narednom periodu nastaviti odvijati profesionalno i uspješno.

Sagovornici su razmatrali modalitete za unapređenje te saradnje. Dogovorene su zajedničke aktivnosti s ciljem razmjene iskustava i najboljih praksi, posebno u oblasti neposredne zaštite VIP ličnosti i objekata, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.