Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambasador Kraljevine Holandije

Ambasador Vos: Vjerujemo da je budućnost BiH u euroatlantskim integracijama

Reinout Vos – ambasador holandije

Potcrtao je da je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao Bosnu i Hercegovinu da usvoji godišnji nacionalni program

Ambasador Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini Reinout Vos kazao je danas kako dijeli uvjerenje da je budućnost Bosne i Hercegovine u euroatlantskim integracijama.

– Vjerujemo da je budućnost Bosne i Hercegovine u euroatlantskim inegracijama – istaknuo je ambasador Vos u izjavi za Fenu, komentirajući upit u vezi s aktivacijom Akcijskog plana za članstvo (MAP) u NATO-u, usvajanjem prvog godišnjeg nacionalnog programa i uopće prioritetima na euroatlantskom putu BiH.

Potcrtao je da je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao Bosnu i Hercegovinu da usvoji godišnji nacionalni program, što predstavlja važan korak na planu proširenja saradnje između Bosne i Hercegovine i Sjevernoatlanskog saveza.

– Znamo da je diskusija u vezi s tim u toku i vjerujemo da će Bosna i Hercegovina biti veoma brzo u stanju da predstavi svoj godišnji program – precizirao je Vos.

Podsjetio je, istovremeno, kako je Holandija od početka, odnosno osnutka NATO-a članica tog saveza, te da je unutar je njegovog ‘sigurnosnog kišobrana’, izražavajući uvjerenje da će i Bosna i Hercegovina postati njegova članica.

Ambasador Vos posjetio je danas Kasarnu OSBiH „Rajlovac“, gdje je prisustvovao ceremoniji primopredaje opreme za učenje stranih jezika, koju je za potrebe Centra za profesionalni razvoj OSBiH donirala Ambasada Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini.