Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ambasada sad

Ambasadori Nelson i Sattler razgovarali s Izetbegovićem i Čovićem o Izbornom zakonu

Nadamo se da isti duh suradnje koji je utrao put za izbore u Mostaru 20. decembra, može dovesti i do reformi presudnih za poboljšanje demokratije, jačanje povjerenja građana i napredak BiH, objavila je Ambasada SAD u BiH

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH objavila je na svom zvaničnom Twitter nalogu da su se danas Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA sastali sa Ericom Nelsonom, ambasadorom SAD u našoj zemlji i Johannom Sattlerom, šefom Delegacije Evropske unije u BiH.

Tema razgovora na današnjem sastanku, kako je objavljeno, bili su naredni koraci na vitalnim izbornim reformama, uključujući usvajanje preporuka Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) OSCE-a i Grupe država za borbu protiv korupcije Vijeća Evrope (GRECO) i presuda Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava.

– Nadamo se da isti duh suradnje koji je utrao put za izbore u Mostaru 20. decembra, može dovesti i do reformi presudnih za poboljšanje demokratije, jačanje povjerenja građana i napredak BiH na njenom euroatlantskom putu – saopćila je Ambasada SAD-a u BiH na Twitteru.