gnusan čin

Američka ambasada traži od vlasti da kazne napadače na aktiviste u Banjoj Luci

Banja Luka: Američki veleposlanik u BiH iskazao zabrinutost posljednjim potezima Republike Srpske
08.04.2022., Americki kutak, Banja Luka (BiH) – Michael Murphy, americki veleposlanik u BiH, odrzao je konferenciju za medije na kojoj je rekao da SAD nisu u BiH da bi ukidale Republiku Srpsku, ali postoji zabrinutost zbog poteza vlasti iz RS u poslednjem periodu. Murphy je istakao da je imao niz sastanaka sa predstavnicima vlasti, civilnim drustvom, te predstavnicima kulturnih institucija u Banjaluci. On je izrazio i nezadovoljstvo usvajanjem Zakona o drzavnoj imovini u RS i rekao da se to kosi sa ustavom i Daytonskim sporazumom, kao i da to pitanje treba rjesavati u institucijama, tako sto ce politicari sjesti i razgovarati. Rekao je i da se vec sreo sa Miloradom Dodikom. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Iz Američke ambasade osudili su napad i pozvali vlast da kazni odgovorne

Pristiže sve više reakcija nakon napada na aktiviste koji su se okupili nakon zabrane aktivnosti Bh. povorke ponosa u Banjoj Luci.

Iz Američke ambasade osudili su napad i pozvali vlast da kazni odgovorne.

– Osuđujemo večerašnji nasilni napad na mirne aktiviste u Banjoj Luci. Vlasti moraju identifikovati i krivično goniti one koji su počinili ovaj gnusni čin – naveli su iz Ambasade SAD na Twitteru.

Grupa huligana večeras napala je aktiviste u Banjoj Luci koji su se spontano okupili nakon što im je policija danas zabranila zvanično okupljanje.