otac ubijene selme

Amir Agić: Zbog Sefića ne mogu biti ni uz drugu kćerku

amir agic

Na sutrašnjem ročištu Sefićev advokat Kerim Čelik izjasnit će se o izmjeni optužnice

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu u četvrtak će biti održan nastavak suđenja Sanjinu Sefiću zbog izazivanja saobraćajne nesreće i neukazivanja pomoći povrijeđenima u slučaju smrti studentica Edite Malkoč i Selme Agić.

Sefić se tereti za krivična djela teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće  nakon što je Tužilaštvo KS preciziralo optužnicu protiv Sefića. Njegovi pomagači ranije su sklopili sporazume o krivici.

Na sutrašnjem ročištu Sefićev advokat Kerim Čelik izjasnit će se o izmjeni optužnice.

U publici će sutra biti Amir Agić otac Selme Agić kao što to čini od samog početka sudskog procesa protiv Sefića. Iako teško podnosi svako novo ročište, sutra će mu biti još teže jer ne može biti uz svoju drugu kćerku Azru.

„Zbog Sefića ja ne mogu biti uz svoju Azru koja sutra ima zakazanu odbranu magistarskog rada u Beču. Zbog Sefića pati cijela moja porodica. Previše vremena je prošlo, a ovaj slučaj se ne završava iako je sve jasno od prvog dana. Jedno dijete sam izgubio, a druga kćerka sutra će biti bez naše podrške jer moramo biti na suđenju“, kaže Agić.

Agić je nakon smrti kćerke obolio od dijabetesa. Svaki novi stres pogoršava njegovo stanje. Očekuje da se uskoro okonča ponovljeno suđenje.

Sefić je u noći 10. oktobra 2016. godine na pješačkom prijelazu na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici krećući se brzinom od 105 km na sat i prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu automobilom udario studentice Selmu Agić i Editu Malkoč koje se od zadobijenih povreda preminule. Sefić se udaljio s lica mjesta, a u jutro 11. oktobra pobjegao je u Srbiju odakle je izručen 9. januara 2017. godine.

Prvostepenom presudom Sefić je osuđen na 14,5 godina zatvora, a izmijenjenom optužnicom zaprijećena mu je veća kazna odnosno ne manja od 18 godina zatvora.