Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poslanik u psbih

Arnaut: Hoćete sad da izađemo iz sale i da ne možete održati sjednicu

damir-arnaut-sjedi
Damir Arnaut

Neprihvatljivo da članova VMBiH nema kad se raspravlja o vakcinama, rekao je Arnaut

Poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut kritikovao je danas članove Vijeća ministara BiH zbog neprisustva sjednici tog doma u vrijeme kada se raspravlja o pitanju vakcina protiv Covida-19.

-Imamo situaciju da je na dnevni red konačno došla rasprava o pitanju vakcina koja se zove informacija Vijeća ministara. Dakle, naredili smo Vijeću ministara da nam da informaciju i nikoga iz Vijeća ministara nema u sali, što pokazuje gdje su njihovi prioriteti kada je u pitanju vakcinisanje – izjavio je Arnaut u pauzi zasjedanja Predstavničkog doma.

On to smatra da je takva situacija neprihvatljiva u vrijeme kada je BiH jedina zemlja u regiji u kojoj vakcinisanje nije počelo.

-Još gore od toga je činjenica da članovi Vijeća ministara ne nalaze za shodno da budu u sali kada se o tom pitanju raspravlja – naglašava Arnaut.

Izrazio je također podršku poslaniku SDS-a Draganu Mektića koji je danas napustio sjednicu jer na sjednici nije bilo, kako je rekao Mektić, ozbiljnih tema za raspravu koji se tiču građana BiH.

U jednom trenutku ušao je i u raspravu sa zastupnikom HDZ-a Nikolom Lovrinovićem, a kako je to izgledalo, pogledajte u videu: