Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napustio stranku

Arnaut: Još da nisam bio na moru kad sam potpisao; SBB: Pokrećemo tužbu (FOTO)

damir arnaut

Arnaut je danas objavio da napušta SBB i pružio podršku Jasni Duraković koja je napustila SBB i od sada će djelovati kao samostalna zastupnica u Skupštini KS

Povodom saopćenja gospodina Damira Arnauta da napušta SBB zbog najave utuženja gospođe Jasne Duraković radi traženja povrata novčanih sredstava uloženih u izbornoj kampanji 2018. godine, Savez za bolju budućnost BiH obavještava javnost da takve ugovore imaju i druge stranke. Dokaz su notarski ovjereni ugovori, saopćeno je danas iz SBB-a.

Autor inoviranog notarskog ugovora za sve poslanike i kandidate za izbore 2018. godine lično je gospodin Damir Arnaut.

“To potvrđuje i njegov notarski ugovor broj OPU-OV: 1843/19 od 19.07.2019. godine koji je potpisao sa SBB-om. Stoga gospodin Arnaut ne brani gospođu Duraković od SBB-a, nego od njega samoga, jer je on tvorac tog pravnog odnosa. Zato će SBB iste pravne radnje poduzeti i protiv gospodina Arnauta, naročito što njegov poslanički mandat nije ostvaren njegovim izbornim rezultatom, već mu je to učinjeno ukupnim glasovima SBB-a”, saopćeno je iz SBB-a.

U međuvremenu, Arnaut je odgovorio je na ovo saopćenje SBB-a u kojem navode da će ga tužiti za povrat finansijskih sredstava za kampanju za izbore 2018. godine, te da je potpisao notarski ugovor kojim su regulisana ta prava i obaveze 19.07.2019. godine.

”SBB tvrdi da sam 19.07.2019. potpisao notarski ugovor vezano za Izbore 2018! Godinu kasnije! Još da 19.07.2019. nisam bio na moru! Doduše na Pelješcu, ne na Zanzibaru. Evidence 101. Sneak preview. Berkeley Law!”, poručio je Arnaut i objavio pečate iz svog pasoša sa datumima 12.07. i 22.07.2019. godine.

Arnaut je danas objavio da napušta SBB i pružio podršku Jasni Duraković koja je napustila SBB i od sada će djelovati kao samostalna zastupnica u Skupštini KS.