Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

burno u parlamentu

Arnaut poručio Radmanoviću: E, sad zovi Mileta da vidiš šta ćeš dalje

New Project (35)

Eto, vidite koliko ste vi učinkoviti, koliko efikasno vodite ovu sjednicu. Ne možete mi ni riječ oduzeti

Na dnevnom redu Predstavničkog doma PSBiH nalazi se razmatranje prijedloga dopuna Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH po hitnom postupku i jedina je tačka dnevnog reda današnje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH). Ovakav dnevni red izazvao je burnu reakciju zastupnika.

Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke kazao je da je on još 30. marta predložio ove izmjene poslovnika.

„Prije mjesec dana! Vi ste ih prepisali i uzeli kao svoje. Pored ovoga što je 30. marta bilo hitno, a sada nije, mi smo predložili i tri zakona, da vam se ukinu reprezentacija, osiguranje, da se izmjeni Zakon o obaveznim doprinosima, da se svakom odavde uzme 20 posto plate i koristi protiv ove pandemije, Zakon o akcizama, da se izuzmu sredstva koja se koriste za dezinfekciju. Ovo je pokušaj eutanazije parlamentarne demokratije. Nije ovo ni prelazak na izvršnu demokratiju. Ovo je pokušaj pretvaranja BiH u stranačku demokratiju gdje sve odluke donosi trojac Dodik-Čović-Izetbegović“, kazao je Arnaut.

Nakon što ga je dva puta opomenuo predsjedavajući Nebojša Radmanović, pokušao mu je oduzeti riječ. Ostalo je sve na pokušaju, Arnaut je govorio koliko je želio…

“Evo, hajde opomenite me, čekam treću opomenu”, kazao je Arnaut.

Radmanović je potom pročitao član Poslovnika po kojem mu oduzima riječ, no Arnaut je nastavio:

“Eto, vidite koliko ste vi učinkoviti, koliko efikasno vodite ovu sjednicu. Ne možete mi ni riječ oduzeti”, kazao je Arnaut, koji je svoje izlaganje završio porukom Radmanoviću:

“E, sad zovite Mileta da vidite šta ćete dalje”. Pogledajte verbalni okršaj Arnauta i Radmanovića…