FHMZ

Banja Luka i Neum jutros najtopliji sa 10 stepeni, za vikend najavljen snijeg

Sarajevska Velika aleja prekrivena bijelim prekrivačem
26.12.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zima i snijeg u sarajevskoj Velikoj aleji. Prema podacima Federalnog hidrometeoroloskog zavoda ovo je najkasniji snijeg u sezoni u proteklih 20 godina.rPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je zabilježena ponegdje u Hercegovini, na zapadu i sjeveru Bosne.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -3; Sokolac 1; Ivan-sedlo, Zenica 3; Bugojno, Livno 5; Drvar, Prijedor, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla 6; Bihać, Stolac, Trebinje 7; Mostar, Sanski Most 8; Gradačac 9; Banja Luka i Neum 10 stepeni.

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša u Hercegovini, zapadnim i lokalno sjevernim područjima Bosne. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan, južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 7 do 14, dnevna od 11 do 17 °C.

U petak oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 °C.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama se očekuje susnježica i snijeg. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab promjenljivog smjera. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni. U ostatku zemlje vjetar jugozapadnu, u postepenom skretanju na sjeverni tokom dana.

Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 °C.

U nedjelju jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C.