Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barbarić tvrdi: Nema prepreka da Izetbegović kontaktira Radončića

Radončić izašao iz pritvora

Nakon što je Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, u intervjuu za N1 izjavio kako će sa liderom Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinom Radončićem, zbog sudskih mjera zabrane komuniciranja sa svjedocima, komunicirati preko drugih čelnika SBB-a, oglasio se Radončićev advokat Dragan Barbarić.

Barbarić da nema nikakvih pravnih prepreka da Izetbegović uspostavi direktnu komunikaciju s predsjednikom SBB-a koji se nalazi u kućnom pritvoru.

– Gospodin Bakir Izetbegović je saslušan u istražnom dijelu postupka, međutim on u optužnici Tužilaštva nije predložen kao svjedok. Prema tome, on u smislu zakonske odredbe, nema ni svojstvo svjedoka. Treba, naime, znati da se jedan dio zabrana za gospodina Radončića odnosi na komunikaciju sa svjedocima koji se navode u optužnici. A, pošto to gospodin Izetbegović nije, na njega se ova zabrana ne odnosi – kazao je Barbarić za Dnevni avaz.

Barbarić je naglasio da činjenica da Izetbegović u optužnici nije naveden kao svjedok, ne znači da on u daljem toku postupka ne može biti pozvan ili od tužioca ili od odbrane da bude saslušan u svojstvu svjedoka.