Udruženje Pomozi.ba

“Bazar dobre volje” sutra u Sarajevu za sreću djece i mladih

20211210_2_51250439_71478177_Web

Pored kupovine novih i polovnih stvari po simboličnim cijenama, posjetioci će moći kupiti i unikatne predmete nastale u ekološkoj šivaonici “Dobrota na kvadrat”

Udruženje Pomozi.ba u subotu organizuje humanitarni “Bazar dobre volje” u glavnom bosanskohercegovačkom gradu Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Specifičnost ovog bazara je da pored kupovine novih i polovnih stvari po simboličnim cijenama, uživanja u kafici, čaju ili sendviču, možete kupiti i unikatne predmete nastale u našoj ekološkoj šivaonici ‘Dobrota na kvadrat’. U izradi cekera, prekrivača, tacni i drugih predmeta pomogli su nam naši vrijedni volonteri, kojima se od srca zahvaljujemo”, saopšteno je iz Pomozi.ba.

Dodaju da na ovaj način, pored toga što daju novi život starom tekstilu, žele umanjiti količinu tekstilnog otpada, ali prvenstveno pomoći korisnicima koji se uključe u šivanje da svojim radom upotpune kućni budžet.

“Sva prikupljena sredstva na ‘Bazaru dobre volje’ biće usmjerena ka djeci i mladima, to jest udruženjima koja brinu o sreći, dobrobiti i pravilnom rastu i razvoju djece u Bosni i Hercegovini, a preko kampanje ‘Diplomatski zimski bazar'”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je “Diplomatski zimski bazar“ humanitarni događaj koji svake godine organizuje međunarodna zajednica u Sarajevu za podršku djeci i mladima širom BiH. Prošle godine održan je online zbog pandemije, kao i ove, ali je prikupljeno 83.000 konvertibilnih maraka za finansiranje 18 humanitarnih oganizacija.

Pored posjete “Bazaru dobre volje“, svi građani mogu učestvovati u akciji tako što će nazvati humanitarni telefonski broj 17022. Broj je jedinstven za sve telefonske operatere u BiH, a cijena poziva iznosi 2 KM. Donacije su moguće i uplatama na račun “Diplomatskog zimskog bazara“, a više informacija moguće pronaći na stranici: http://dwbsarajevo.org/.

Humanitarni “Bazar dobre volje“ biće održan na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8 od 10 do 17 časova.